Kütahya

Altıntaş'ta genç çiftçilere desteklemeler anlatıldı

12:04 26 Nisan 2016
Altıntaş'ta genç çiftçilere desteklemeler anlatıldı

Altıntaş ilçesinde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda, genç çiftçilere kırsal kalkınma desteklemeleri anlatıldı.

Altıntaş Kaymakamı Mehmet Alparslan, Belediye Kültür Sarayı'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, tarımda iş gücü ve tarımın geliştirilmesi konusunda genç nüfusun önemli olduğunu söyledi.

Yapılacak desteklemelerle ilçedeki genç nüfusun göç etmesini de engelleyeceğini belirten Alparslan, "Bu desteklemeler hem tarım hem de ilçemizin gelişmesi için çok önemli katkı sağlayacaktır." dedi.

Belediye Başkanı Ferit Karabulut da Altıntaş ilçesinin hububat ve şekerpancarı üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Tarımda genç nüfusun olmasının önemine dikkat çeken Karabulut, şunları kaydetti:

"Toplantımıza ilgi gösteren genç çiftçilere, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizde bulunan Beşkarış sulama göleti faaliyetleri devam etmekte. Akçaköy sulama göletinin kurulması için gayret sarf ediliyor. Bunların yanı sıra ilçemizde kurulacak Organize Sanayi Bölgesinin de en kısa zamanda faaliyete geçmesi için çalışıyoruz."

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş'ün proje detayları hakkında bilgi vermesinin ardından, proje sorumlusu Zekeriya Korkmaz, proje başvuruları hakkında sunum yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.