Kütahya

Kütahya'da "İnsanlık Ölmedi Ödülleri" dağıtıldı

13:53 27 Nisan 2016
Kütahya'da "İnsanlık Ölmedi Ödülleri" dağıtıldı

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bünyesinde yayın yapan Radyo Dumlupınar'ın, "İnsanlık Ölmedi Ödülleri Projesi" kapsamında yaşanmış hikayelerin kahramanları ödüllendirildi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Belediye Kültür Sarayı'ndaki ödül töreninde yaptığı konuşmada, projenin tüm Türkiye'ye ve dünyaya örnek olmasını temenni ettiğini söyledi.

Millet olarak, "Merhamet etmeyene merhamet olunmaz" düsturuyla hareket eden, "Kul bilmese de olur, Allah bilsin" diyen bir toplumun fertleri olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Merhamet sıradan bir kavram değildir, bize özgüdür. Zalime de mazluma da, çiçeğe de böceğe de, darda kalmışa da zorda kamışa da, herkesi kuşatan bir kavram. Bizler insanlığın ölmediğini savaşta da barışta da göstermiş bir toplumun fertleriyiz. İnsanlığın yapabileceği en basit en ucuz gülümsemeyi sadaka sayan inancın kültür haline geldiği toplumun fertleriyiz. Mutluluğu değil, iç huzuru aradığımız için insanlığı öldürmeyeceğiz. İşimize değil, içimize baktığımız için insanlığı öldürmeyeceğiz. İçimiz dışımız, özümüz sözümüz, gözümüz gönlümüz hep iyilik olduğu için insanlığı öldürmeyeceğiz."

Radyo Dumlupınar Genel Müdürü Mustafa Murat Aydın da insanlığın ölmediğini tüm dünyaya ispatlamak adına böyle bir proje gerçekleştirdiklerini ve iyilikleri çoğaltabileceklerini belirtti.

"Kötülükleri bitiremeyiz ama iyilikleri çoğaltabiliriz" sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Aydın, "Tüm dünyaya insanlığın ölmediğini göstermek amacıyla böyle bir proje hazırladık. Aslında burada ödüllendirmek de tamamen bir simge. Ödül alacak kişi ve ödülün verilmesi tamamen bir sembol. Amacımız, o kişinin o yaşanmışlığını tüm insanlığa duyurmak ve tüm insanlığa örnek göstermek." diye konuştu.

Tören, ödüle layık görülen hikayelerin okunması ve yaşanan olayın kahramanlarına ödüllerinin verilmesinin ardından, öğrencilerin "İnsanlık Ölmedi" konulu tiyatro göstersi ve müzik dinletisi ile son buldu.

Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.