Kütahya

"Uluslararası Tavşanlı Ticaret ve Yatırım Forumu"

15:47 12 Mayıs 2016
"Uluslararası Tavşanlı Ticaret ve Yatırım Forumu"

Kütahya'da, Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği (TASCA) ile Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından 21 Mayıs'ta "Uluslararası Tavşanlı Ticaret ve Yatırım Forumu" düzenlenecek.

Tavşanlı TSO Başkanı Davut Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütahya'nın termal ve madencilik başta olmak üzere birçok doğal zenginliğe sahip olduğunu, bunların yanı sıra bölgedeki OSB'lerin üretim üssü haline geldiğini hatırlattı.

Kütahya'daki üretim hacminin anlatılması, yatırım alanlarının tanıtılması amacıyla Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği ile ortaklaşa forum organize ettiklerini aktaran Efe, şunları kaydetti:

"Bölgemiz birçok zenginliğe sahip ve bunları yeterince tanıtamadığımız için avantaja çeviremiyoruz. Düzenleyeceğimiz forumda İslam ülkeleriyle her alanda ticaretimizi geliştirmek istiyoruz. Foruma Kütahya bölgesindeki iş adamları ile Tunus, Cezayir, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Senegal, Sudan, Suriye, İngiltere, Fas, Yemen'den 43 iş adamının katılmasını bekliyoruz. Burada şehrimizin zenginliklerini, üretimimizi ve yatırım imkanlarını tanıtacağız. Ürettiklerimizin İslam ülkelerine ihraç edilmesi için ilişkiler kuracağız. Bunun yanı sıra bölgemize yeni yatırımlar kazandırmak için de görüşmeler yapacağız. Bu forumun Kütahya için büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyorum."

Efe, İslam ülkelerinden gelecek iş adamlarına kentteki yatırım alanlarının da tanıtılacağını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.