Kütahya

"1. Uluslararası Tavşanlı Ticaret ve Yatırım Forumu"

19:14 21 Mayıs 2016
"1. Uluslararası Tavşanlı Ticaret ve Yatırım Forumu"

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği tarafından düzenlenen, "1.Uluslararası Tavşanlı Ticaret ve Yatırım Forumu"nda, İslam dünyasından 15 ülkeye mensup 60 iş adamı, ülkeler arası ticari işbirliği ve fırsatları değerlendirmek için Tavşanlı'da buluştu.

Mavi Ay Etkinlik Merkezinde gerçekleştirilen, "1. Uluslararası Tavşanlı Ticaret ve Yatırım Forumu"nun açılışında konuşan Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhami Aydın, Arap baharı sonrası Ortadoğu ve İslam dünyasında sanal sınırların tekrar oluştuğunu söyledi.

Aydın, bu tabloya İslam ülkelerinin işbirliği ve ticareti artırarak karşılık vermesi gerektiğini belirterek, "Zor bir süreçten geçmekteyiz. Bizler kardeş ve tarihsel olarak yakın olduğumuzu her zamankinden daha fazla hissetmek durumundayız. Ortak değerlerimizin farkında olarak, üretken paylaşımcı ve sürdürülebilir bir anlayışın hakim olduğu bir döneme girmeliyiz. Dinimiz, 'Rızkın onda dokuzu ticarettedir' der, bizler bu sözün bereketine inanan insanlarız. Ticaretin kendi kuralları çerçevesinde yapıldığında bireysel ve toplumsal refahın ve bunun yanında istihdamın artarak daha da gelişmesi mümkün olacaktır." diye konuştu.

Bu noktada yerel yönetimlere ve STK'lara düşen görevler olduğuna dikkati çeken Aydın, "Farklı sektör temsilcilerinin bir arada olacağı bu iş formunda iş imkanlarının, avantajlı fırsatların olabileceğini unutmamalıyız. Karşılıklı gelişmeler bölgeler arası, ülkeler arası ilişkilerin artması, katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkmasına ve yeni fırsatların meydana gelmesine ön ayak olacaktır." ifadelerini kullandı.

Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği Başkanı Dr. Muhammed el-Adil de forumda buluşan iş adamlarının ciddi fırsatlar yakalayabileceğine işaret etti. Organizasyonun, Tavşanlı, Kütahya, ülke ve ümmet için bir fırsat olduğunun altını çizen el-Adil, "Bundan sonra top sizin. Biz sadece fırsatı sunmuş olacağız ama kalan iş sizin olacak.15 ülkeden 60 iş insanını buraya getirmek kolay değil. Bazen bunu büyük şehirler bile yapamıyor. Lütfen bu fırsatı kullanın kardeşlerim, bunun değerini bilelim." şeklinde konuştu.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda forumun genel koordinatörü de olan Hasan Özyaşar ise sanayicilerin ve tüccarların ihracat yapabilmesini sağlamak, bölgeye ve ülkeye ekonomik değer oluşturabilmek için böyle bir organizasyon düzenlediklerini dile getirdi.

Özyaşar, İslam dünyasındaki ülkelerin bir araya gelerek, coğrafyadaki zenginlikleri birlikte kullanması halinde, bölgedeki pek çok sıkıntının çözüleceğini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.