Kütahya

Suriye'deki iç savaş mağdurlarına yardım

16:50 23 Mayıs 2016
Suriye'deki iç savaş mağdurlarına yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği tarafından toplanan gıda maddesi, battaniye, giysi gibi ihtiyaç malzemeleri bir tıra yüklenerek, Suriye'deki iç savaş mağdurlarına gönderildi.

Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar, Kütahya Gençlik Merkezi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye'de savaşın tüm şiddetiyle sürdüğünü belirtti.

Bölge insanına yardım yapmaya devam ettiklerini anlatan Yenipazar, şöyle konuştu:

"Hem ülke içi göçler hem ülke dışına zorunluluk gerektiren göçler, Suriye bölgesindeki hangi ırk, din veya mezhebe ait olursa olsun tüm insanları çaresiz, korunmasız, aç ve her şeye muhtaç duruma düşürmektedir. Bu savaştan en çok bölgede yaşayan masum insanlar olumsuz etkilenmekte ve hayat oradaki çocuklar, yaşlılar ve kadınlar için çekilmez bir hale dönüşmektedir. Suriye bölgesinde bu süreç uzadıkça konuya duyarlı insanlarımızın da oradaki ihtiyaç sahiplerine ilgileri her geçen gün maalesef azalmaktadır. İhtiyaçlar artarak devam etmekte, fakat maalesef alakamız da azalarak devam etmektedir. Yani ihtiyaçlar artmakta, yardımlar azalmaktadır."

Suriye'deki mağdurlar için insani yardımlarda 21'inci tıra ulaştıklarını, bu tırda da gıda maddesi, battaniye, giysi gibi ihtiyaç malzemelerinin bulunduğunu vurgulayan Yenipazar, "Tüm hayır sahiplerinden Allah razı olsun. Bu yardımlar, oradaki insanlar için hayati önem taşımaktadır." dedi.

Tır, duaların ardından, yola çıkarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.