Kütahya

Atık malzemeler sanat eserine dönüştü

14:45 04 Haziran 2016
Atık malzemeler sanat eserine dönüştü

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, mahalle ve okullardan toplanan atık malzemeler, el becerisi yüksek gönüllülerce işlenerek dekoratif ve sanatsal eserlere dönüştü.

Belediyenin düzenlediği kampanya ile toplanan atık malzemelerden yapılan eserler, Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan çarşıda yine atık malzeme karşılığında satışa sunuldu.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, atık pet şişelerin otomobil, metal bidonların kanepe, lastik, ayakkabı ve kot pantolonların saksıya dönüştüğü kampanyaya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"5 Haziran Dünya Çevre Günü" etkinliği kapsamında düzenlenen "Çevre Şenliği"nde geçen yıl dört günde yaklaşık 47 ton geri dönüşecek atık malzeme toplandığını bildiren Güler, maharetli ellerce işlenen bu atık malzemelerden sanatsal eserler meydana getirildiğini anlattı.

Güler, şöyle konuştu:

"Belediyemiz bünyesinde kimsesizlere yardım amaçlı kurulan 'Sevgi Çarşı Derneğimiz' var. Toplanan atık malzemeler derneğimiz çalışanları ve sanatçıların da yer aldığı el becerisi yüksek gönüllülerce işlenerek dekoratif ve sanatsal eserlere dönüştürüldü. Biz de bu eserlerin hem tanıtım hem de satışını yapmak için Cumhuriyet Meydanı'nda üç gün sürecek bir çarşı oluşturduk."

Güler, çarşıdaki alışverişte para kullanılmadığını belirterek, "Buradaki dekoratif eşyalar yine atık malzeme karşılığında satılıyor. Alışveriş için getirilen geri dönüşüme müsait atık malzemeler karşılığında puan veriyoruz. Vatandaşlarımız da bu puanlar karşılığında ürünleri satın alabiliyor." dedi.

Atık malzemelerden elde edilen gelirlerin dernek aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını dile getiren Güler, bu yıl daha fazla atık malzeme toplamayı amaçladıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.