Kütahya

KİYD İstanbul Şubesinin iftarında burs müjdesi

21:56 13 Haziran 2016
KİYD İstanbul Şubesinin iftarında burs müjdesi

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) İstanbul Şubesinin düzenlediği geleneksel iftar organizasyonunda, NG Eğitim Vakfı tarafından şubeye 50 üniversite öğrencisi için daha burs tahsis edileceği müjdesi verildi.

Şubeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kartal ilçesinde bir otelde Şube Başkanı Metin Bedir ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde verilen iftara, iş adamları, Kütahya'dan gelen çini sanatçıları ve ressamların da bulunduğu yaklaşık 230 kişi katıldı.

İftar ve sema gösterisinin ardından konuşan Şube Başkanı Bedir, katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KİYD İstanbul Şubesine destek veren katılımcılardan bazıları ile Kütahya'dan gelen sanatçıların konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen NG Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gülsüm Güral, geçen sene tertip edilen Kütahyalılar buluşmasında 100 öğrenciye burs verme imkanı elde ettiklerini söyledi.

"Bugün mezun olan öğrencilerimizi gördüm. Çok iyi mevkilere gelmişler, çok gururlandım." diyen Güral, şöyle konuştu:

"Mezun olacak öğrencilerimizle de bundan sonra gurur duyacağız. İlave burs olarak KİYD İstanbul Şubesine tahsis edilmek üzere 50 öğrenciye daha burs vermek istiyorum. Bunun dışında, eşim Nafi Bey, sağolsun 'Her zaman bir hayaliniz olsun' derdi. 20 yıl önce Sadberk Hanım Müzesi'ne gittiğimde 'Acaba ben de böyle bir müze kurabilir miyim?' diye hayal etmiştim. Çok şükür bu hayalim gerçekleşti. Kütahyamızın değerlerini anlatan bu müzeye tüm hemşehrilerimi davet ediyorum. Bizleri burada ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum."

Çini sanatçısı İsmail Yiğit de, söz alarak, koleksiyonundan 10 eseri bu müzeye bağışlayacağını belirtti.

Programın son bölümünde konuşan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ise, hayal etmenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Ne kadar çok hayal edilebilirse başarıları elde etmenin mümkün olabileceğine dikkati çeken Başkan Güral, şunları kaydetti:

"Sizler Kütahya'nın dışında yaşıyorsunuz, bizler Kütahya'nın içindeyiz. Bizim nüfusumuz artmıyor. Eğitim için Kütahya'dan metropollere gidenler tekrar Kütahya'ya geri dönmüyorlar veya dönemiyorlar çünkü oradaki imkanlar çok müsait değil. Kütahya'nın derdi, ekonomik anlamda yeterince gelişememiş olması. Bunun için ne yapmak lazım? Hep birlikte çalışmak lazım. Kütahya ve benzeri illerimizin gelişmesi için 5 faktörün aynı idealler doğrultusunda hareket etmesi lazım. Bu 5 faktör; halk, sivil toplum kuruluşları, üniversite, yerel yönetimler ve siyaset. Unutmayın ki Kütahya'da bıraktığınız aileleriniz, akrabalarınız var. Bunların mutlu olabilmesi için Kütahyamızın mutlaka ekonomik anlamda gelişmesi lazım."

Kütahyalı sanatçıların kendi imkanları çerçevesinde bir yerlere gelebildiğini dile getiren Güral, sanatçıların KİYD çatısı altında toplanması gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.