Kütahya

Kütahya İHH'dan "Dünya Yetimler Günü" İftarı

22:40 20 Haziran 2016
Kütahya İHH'dan "Dünya Yetimler Günü" İftarı

İnsani Yardım Derneği Kütahya Şubesi, Dünya Yetimler Günü nedeniyle iftar düzenledi.

Belediye Sosyal Tesisleri'ndeki etkinlikte, iftar öncesi yetimler için oyunlar ve gösteriler sunuldu. Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Filistinli Yazan Shabaneh Kur'an-ı Kerim okudu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, burada yaptığı konuşmada, yetimler için düzenlenen iftar programında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye coğrafyasında yaşayanların merhamet kültürünün temsilcileri olduklarını belirten Nayir, "Bu coğrafyadaki hakimiyetimizi sağlayan kültürümüzü bir kelime ile ifade etmek gerekirse o da ‘merhamet’tir. Tarihimize baktığımızda her şeyde merhameti göreceğiz. Yoksula, yetime, öksüze, yolda kalmışa ve hatta göçmen olarak gelmiş ve geri dönememiş hayvanlara kadar merhamet elini uzatan bir kültürün temsilcileri olarak gurur duyduk ve övündük. Kültürümüz ve inançlarımız bize yetimleri muhafaza etmeyi emretti. Onların malını korumayı, onlara iyi davranmayı ve onların başını okşamayı emretti. Onlara yapılacak güzel davranışın kurtuluş vesilesi olduğunu inancımız ve kültürümüz bize emretti. Bugün burada bu merhamet medeniyetinin güzel bir örneğini görüyoruz. Bu güzellikte emeği olan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar da ramazan ayının 15. gününde tüm şehirlerde yetim gününün kutlandığını, yetimlere sahip çıkıldığını ve onlarla iftar yapıldığını hatırlattı.

Yetim Günü'nde, yetimlerin gönüllerinin ve dualarının alındığını, yetim duasının kendileri için oldukça önemli olduğunu belirten Yenipazar, "Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde 22 yerde yetim konusuna dikkati çekiyor. Biz ondan dolayı diyoruz ki 'yetim gülerse dünya güler.' O yüzden bizlerin görevi yetimlerin yüzlerini güldürmek. İnşallah bu gayret içerisindeyiz. Bu anlamda herkes üzerine düşeni yerine getirmeye çalışıyor. Bugün bu programda yetim kardeşlerimizle birlikte iftarımızı açıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yetimlere çeşitli hediyelerin verildiği programa, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Galip Gültekin, Ali İhsan Ertaş, Fatih Kölgeli, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.