Kütahya

Milletvekili Nazlı, kiraz üreticilerini ziyaret etti

14:20 27 Haziran 2016
Milletvekili Nazlı, kiraz üreticilerini ziyaret etti

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Türkiye'nin önde gelen kiraz ve vişne üretim merkezlerinden olan Simav ilçesinde hasat yapan üreticileri ziyaret etti.

Nazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Simav'ın kestane üretiminin yanı sıra kiraz üretimi konusunda da bilinen bir bölge olduğuna işaret ederek, üreticilerin sorunlarını yerinde dinlemek için Çakırlar, Pulluca, Kayaışık ve Yaykın köylerinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Simav'ın meyve yetiştiriciliği alanında uygun bir bölge olduğunu belirten Nazlı, "Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaresi tarafından sağlanan desteklerle Simav'da meyvecilik alanındaki gelişmelerin her geçen sene daha da artmasını bekliyoruz. Bu konuda meyve yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımızla birlikteyiz. Yapılan meyve alım merkezleri ile üreticilerimizin ürünlerinin pazarlanma konusundaki bir çok sıkıntının önüne geçilmektedir." ifadelerini kullandı.

Nazlı, bölgede kiraz ve vişne üretiminden yılda yaklaşık 70 milyon lira gelir elde edildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İlçeye bağlı Yaykın, Karacahisar, Karapınar, Kuşu, Küplüce, Aksaz, Hisarbey, Öreyler, Sarıçam, Yağmurlar, Yassıeynihan, Çakırlar, Pulluca, Kayaışık ve Yaykın köylerimizde kiraz ve vişne üretimi mevcut. Simav'da yılda ortalama 25 bin ton civarında kiraz üretimi mevcut ve ilçeye yıllık getirisi yaklaşık 70 milyon lira civarındadır. Bu köylerimizde ihracatlık olarak satılan kiraz çeşidi napolyon cinsidir. Sanayi için olan çeşitler genelde sapı kısa ve bölgede yetişen diğer denilen yerli çeşitlerdir."

Nazlı, hükümet olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını dile getirerek, üreticilerin sorunlarının aşılması konusunda üzerine düşen görevi her zaman yerine getireceğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.