Kütahya

Kütahya'da "Avrupa'nın Öteki Yüzü" sergisi

23:10 27 Haziran 2016
Kütahya'da "Avrupa'nın Öteki Yüzü" sergisi

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün çeşitli ülkelerde çektiği fotoğraflardan oluşan "Avrupa'nın Öteki Yüzü" sergisi Kütahya'da açıldı.

Küresel Araştırma Düşünce Merkezi (GRTC) ve Avrupa 3. Nesil Platformunca kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlenen serginin açılışını, Külünk yaptı.

Külünk, açılış töreninde yaptığı konuşmada, fotoğraf sergisinde Avrupa'nın görünmeyen gerçek yüzünün gösterildiğini söyledi.

Sergilenen fotoğrafların Avrupa'nın kendi gerçekliği olduğuna işaret eden Külünk, şunları kaydetti:

"Bu fotoğrafları kendim ve Avrupa'daki genç evlatlarımız çektiler. Son 3 yılda yolda yürürken, gezerken, seyahat ederken fotoğraf makinemizle ve cep telefonu ile çektiğimiz bu fotoğraflar Avrupa'nın kendi gerçekliği. Bugüne kadar bilinen Avrupa refahın, şovenizmin zirve yaptığı bir Avrupa. Avrupa denilince aklına gelen Eyfel Kulesi, Frankfurt Meydanı ve Viyana'sı var. Bir de görünmeyen tarafı var. 'Ne var Avrupa'da?' Merhametsizlik, komşuluğun olmadığı, bölüşmenin olmadığı, paylaşmanın olmadığı bir dünya var. Çöpten ekmek toplayan insanlar var. 24 saatini tren istasyonlarında ya da hani sizlerin kimi zaman gördüğünüz restoranların mazgallarından çıkacak sıcak hava ile vaktini tamamlamak var."

Külünk, gizlenen, yüzünü herkesten saklayan Avrupa'nın bu görünmeyen öteki yüzünü göstermek için sergiyi açtıklarını belirterek, Avrupa'nın Türkiye'yi anlatırken çöpten ekmek toplayan insan fotoğraflarıyla ve yoksullukla anlattığını ancak bugün Avrupa'nın da aynı durumda olduğunu aktardı.

GRTC Genel Başkanı Mustafa Önsay da serginin Avrupa'nın gerçek yüzünün bilinmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun kıymetinin bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Serginin açılışına Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Vekili Hasan Çevik, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ve vatandaşlar katıldı.

Avrupa'da çekilmiş 100'e yakın fotoğrafın sunulduğu serginin, 4 gün açık kalacağı bildirildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.