Kütahya

İHH''dan Kütahya'da 2 bin kişiye iftar

22:51 29 Haziran 2016
İHH''dan Kütahya'da 2 bin kişiye iftar

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfının, "Ramazanın her bir günü farklı bir ilde iftar" sloganı ile başlattığı organizasyon kapsamında illeri dolaşan tırı ile Kütahya'da iftar programı düzenlendi.

Gaybi Efendi Mahallesi'ndeki eski otogar alanında düzenlenen ve belediyenin de destek verdiği iftar programında, kentteki mülteciler ile vatandaşlar bir araya geldi.

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen halk iftarını bir kez daha gerçekleştirdiklerini söyledi.

İftar programıyla 2 bin kişiyi bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yenipazar, şunları kaydetti:

"İftarımıza Kütahya’da her kesimden kardeşimiz katılıyor. İslam ümmeti, Türkiye’de de dahil olmak üzere sıkıntı ile karşı karşıya. Birileri tarafından kurulan kumpaslarla birlikteliğimize balta vurulmaya çalışılıyor ama biz buna izin vermeyeceğiz. Ramazan bu anlamda hakikaten güzel bir mevsim olarak geliyor ve çok büyük fırsatları içerisinde barındırıyor. Biz de bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Yetim, halk ve ümmet iftarlarımızla kardeşlerimizi, milletimizi bir araya getirmek ve birlikteliği güçlendirmek istiyoruz. İnşallah bunu da başaracağız ve birilerinin kafasındaki dünyanın kurulmasına izin vermeyeceğiz. Adalet, barış ve huzurun hakim olduğu bir dünyayı inşallah ramazandaki bu gayretlerle kurulacak.”

Programda daha sonra dua edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.