Kütahya

Hakkari'deki terör saldırısı

16:08 11 Temmuz 2016
Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Altınel'in cenazesi, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde toprağa verildi.

Kütahya Hava Er Eğitim Tugayına uçakla getirilen şehit Altınelin naaşı, ilk olarak Yeni Mahalle'deki babaevine götürüldü.

Evin önünde helallik alındıktan sonra, duaların okunması sırasında şehidin annesi Hatice ve eylül ayında evlenmeyi planladığı nişanlısı Nimet Dağıstan, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Baba Mehmet ile kardeşleri Kadir ve Fatma Altınel'i yakınları sakinleştirdi.

Daha sonra şehidin naaşı Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Tören esnasında şehidin babasını Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Hava Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu teselli etti.

Cenazeye katılan binlerce kişi "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atarak, terör örgütünü lanetledi.

Şehit Altınel'in cenazesi, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün kıldırdığı namazın ardından Tavşanlı Asri Mezarlığı'ndaki şehitlik bölümünde toprağa verildi.

Öte yandan, tören esnasında şehidin naaşının cenaze aracı yerine omuzlarda taşınması konusunda vatandaşlar ile askeri yetkililer arasında tartışma çıktı.

Cenaze törenine, Şehit Uzman Çavuş Altınel'in yakınlarının yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya Milletvekilleri, Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Güler, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 5 asker şehit düşmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.