Kütahya

İmam hatiplilerin Simav buluşması

13:45 13 Temmuz 2016
İmam hatiplilerin Simav buluşması

Simav İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SİHMED) üyeleri, düzenlenen etkinlikte buluştu.

SİHMED tarafından gerçekleştirilen buluşma etkinliğine ilçedeki İmam Hatip Lisesi (İHL) mezunları katıldı.

Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Gülseren, okulda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, İHL'lerin Anadolu'nun bağrından çıkan okullar olduğunu söyledi.

İHL'lerin Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Gülseren, şunları kaydetti:

"Doğu ve Batı medeniyetlerinin kavşak noktasında bulunan Türkiye, sahip olduğu coğrafi konumun verdiği zenginlik ve güçle Avrupa'nın sosyal yaşam standartlarının kıyısında lider ve örnek bir Müslüman ülke olarak öne çıkıyor. Türkiye'yi örnek hale getiren ise tarih boyunca bilimin, fennin, hukukun, adaletin ve siyasetin en mükemmel örneklerine ev sahipliği yapan Anadolu'nun manevi ve kültürel zenginlikle yoğrulan medeniyet hamurudur. İmam Hatip Liseleri de işte bu ülkeyi meydana getiren Anadolu insanının içinden çıkan en önemli toplumsal yansımalardan birisidir."

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da İHL'lerin Türkiye'de sosyal olgu, bir sosyoloji, bir gerçek olduğunu ifade ederek, "Siyasi hayatın da tam merkezinde yer alır. Siyaset genel olarak başka yerlerde yapılsa da imam hatipliler üzerinden de ciddi anlamda siyasi birçok işlemler yürütüldü. Türkiye siyasi tarihi İmam Hatipliler tarihi ile eşdeğer dersek hiç yalan söylemiş olmayız, yanlışta söylemiş olmayız." dedi.

Etkinliğe AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, AK Parti Simav İlçe Başkanı Hüseyin Güner ve İHL mezunları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.