Kütahya

Bem-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Yaman:

14:50 13 Temmuz 2016
Bem-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Yaman:

Belediye Ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Kütahya Şube Başkanı Yılmaz Yaman, "Dünyanın neresinde zulüm gören bir Müslüman var ise yardım edilmeli her türlü destek ve yardım yapılmalıdır." dedi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi hakkında yaptığı yazılı açıklamada, İslam aleminin bir ve beraber olması gerektiğini söyledi.

Olaya öncelikli olarak inanç noktasını temel alarak baktıklarını vurgulayan Yaman, şunları ifade etti:

"Dünyanın neresinde zulüm gören bir Müslüman varsa yardım edilmeli her türlü destek ve yardım yapılmalıdır. Şunun bilinmesinde fayda vardır zulüm çekilmez bir noktaya gelirse hicret etmek caizdir. Eğer böyle olmasaydı Peygamber efendimiz Mekke'den Medine şehirlerinden Habeşistan'a hicret etmezdi. Katil Suriye devletinin İran, Rusya ve bilcümle katil yandaşlarıyla yaptığı katliamdan kaçan Suriyeli kardeşlerimize yardım etmenin ülkemize mazlumlara ensar olma lütfu bahşettiğine inanıyoruz. Her canlının rızkının Allah'a ait olduğuna inanıyoruz. Osmanlı bakiyesi tüm topraklar İslam toprağıdır tüm Müslümanlar kardeşimizdir."

Kurtuluş Savaşı'nda Hindistan-Pakistan Müslümanlarının Azerbaycan ve İslam coğrafyasından yapılan yardımların Müslüman olduğumuz için yapıldığına işaret eden Yaman, şöyle devam etti:

"Dün Bulgaristan'da zulüm gören kardeşlerimize kapılarımız ve gönüllerimiz açılmıştır bugün İsrail'de ve ülkemizde Yahudi Türk vatandaşlar vardır kaçıp ülkemize sığınmışlardır. Sonuç olarak diyoruz ki daha dün Çanakkale'de bizimle savaşan şehit ve gazi olan Suriyeli kardeşlerimize yardım etmeyi Müslümanın Müslümana kardeşliği olarak görüyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.