Kütahya

Tuğgeneral Başoğlu darbecilerin emrini yırtıp atmış

17:54 17 Temmuz 2016 7 Yorum Var
Tuğgeneral Başoğlu darbecilerin emrini yırtıp atmış

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu'nun,darbecilerin gönderdiği yazılı emri yırttığı öğrenildi.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişiminde bulunduğu akşam, kendilerini "Yurtta Sulh Konseyi" olarak adlandıran bir grup asker, Kütahya Hava Er Eğitim Komutanlığına yazılı olarak "yönetime el koyma" emri gönderdi.

Gelen yazıyı gören Tuğgeneral Celal Başoğlu, emrin yazılı olduğu kağıdı yırttıktan sonra Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile görüşerek kendisini bilgilendirdi ve darbe emrini "yok" hükmünde saydığını, şehrin asayişi ve güvenliği için kolluk kuvvetleri olarak devletin ve milletin yanında olduğunu belirtti.

Nayir'in tavsiyesi üzerine Başoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ile de görüşerek, yaşananlar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra garnizondaki komutanlar ile toplantı yapan Tuğgeneral Başoğlu, kendisi dışında kimseden emir alınmaması talimatını verdi.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • 1071 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Komutanıma. Şerefli Türk komutanı milletine ihanet etmedi. İn şa allah bu değerli komutanımız hakettiği iyi yerlere gelir. Vatan size minnettardır. Çünkü askerinizi sokağa çıkarıp milletle karşı karşıya getirmediniz. O görüntülere çok üzüldük. Ne yazıkki basiretsiz komutanların hainliği sokaklarda askerle milleti karşı karşıya getirmiştir. Yazıklar olsun buna sebep olanlara
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Aslan ,Aslan, Fotoğraf ve yüzündeki ifadeden asaleti anlaşılıyor. HZ.ALLAH(C.C.) Tüm Milletimizi ,Sayın Cumhur Başkanımızı, Bakanlarımızı ve böyle Aslan gibi komutanlarımızı esirgesin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Osman tuncay 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun hainlerle işbirliği yapmayan böyle askerlere
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Askerliğimi Kütahya da bu komutanın tugayında yapmıştım. Helal olsun böyle komutana..!
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ulku 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal be cesaretI ornek olmali hepimize.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.