Kütahya

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

01:14 18 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kütahya ve Bilecik'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterilmeye devam ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve diğer siyasilerin çağrısı üzerine "Demokrasi nöbeti" tutmak için kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı'nda yine toplandı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, meydanda toplanan vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada, bugün milli iradeye sahip çıkma günü olduğunu söyledi.

Ülkenin huzuru ve milletin selameti için meydanlara çıkma günü olduğunu belirten Nazlı, "Cumhurbaşkanımızın ağzından meydanlardan çekilin sözünü duyana kadar meydanlardan çekilmeyelim. Darbeye kalkışan hainler tamamen etkisiz hale getirilinceye kadar meydanları terk etmeyelim, milli iradeye sahip çıkmaya devam edelim." ifadesini kullandı.

Kütahya Evliya Çelebi Mehter Takımı ise meydanda toplanan vatandaşlar için konser verdi.

- Bilecik

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek ve şehitler için Bilecik'teki Cumhuriyet Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutuldu.

Bilecik Valisi Süleyman Elban, burada yaptığı konuşmada, kaynağını, emrini yurt dışından, yabancı kuruluşlardan alan bir şebekenin yaptığı cinayetleri üzüntüyle takip ettiklerini söyledi.

Suç şebekesinin yaptığı cinayetlerin ve memlekette okunan ezanların susturulması, şanlı bayrağın indirilmesi konusundaki kalkışmanın el birliğiyle durdurulduğunu belirten Vali Elban, şunları kaydetti:

"Maalesef birkaç günden beri bu ordunun içerisine sızmış suç şebekesi paralel şebekenin yapmış olduğu bu davranışların tüm ordumuza mal etmemiz mümkün değildir. Zaten o bir avuç şebekenin yapmış olduğu bu hareketler ve davranışlarda yine ordumuz içerisindeki çoğunluğa sahip kahraman askerlerimizin, subaylarımızın ve paşalarımızın desteğiyle, onların fedakar ve kahramanlıklarıyla aziz milletimizin desteğiyle bastırılmıştır."

Konuşmanın ardından Vali Elban, milletvekili Eldemir ve beraberindekiler, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Etkinliğe AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.