Kütahya

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

23:22 08 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kütahya ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Kütahya'da merkez ve ilçelerde "demokrasi nöbeti" tutmak için binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın etti.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Zafer Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "Halkın meydanlarda dosta güven, düşmana da korku verdiğini söyledi.

Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini istemeyen şer odaklarının ve bütün egemen güçlerin,15 Temmuz akşamı içerideki vatan hainleriyle birlikte bu cennet vatanı karanlık bir sabaha uyandırmak istediklerini belirten Saraçoğlu, "Eğer başarılı olsalardı, yüz binlerce kişiyi sorgusuzca katledeceklerdi. Bu hain, darbe heveslisi alçakların amacı sadece bu ülkeyi kendi kontrolleri altına almak değildi. Dünya mazlumlarının ve bir buçuk milyar İslam aleminin umudu olan, güvenli bir liman olarak gördüğü Türkiye'yi ve onun lideri olan Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yok etmek istediler. Çok şükür ki bu haince planları başarıya ulaşmadı, Rabbim bu millete yardım etti, her şey planladıkları gibi gerçekleşseydi bizler burada olamayacaktık." diye konuştu.

Altıntaş ilçesine bağlı Çayırbaşı köyünden nöbete katılmak için gelen bedensel engelli 38 yaşındaki Turhan Durgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ben demokrasi nöbetlerine 45 kilometre uzaklıktan engelli olmama rağmen geldim ve mümkün oldukça katılmaya çalıştım. Nöbet bitene kadar da katılmaya devam edeceğim. Bayrağımız, vatanımız için meydanlarda olacağız. Benim bedenimdeki engel, vatanımı sevmeye ve savunmama engel değil." dedi.

Kentteki protesto gösterisi, Kütahya Evliya Çelebi Mehter Takımı'nın konseriyle devam ediyor.

- Bilecik

Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Alanda kurulan dev ekranda gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini izledi ve ellerinde Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti.

Ayrıca, Halk Sağlığı Müdürlüğünce meydanda kurulan "Sağlıklı yaşam" aracıyla vatandaşlara obezite ile mücadele anlatılırken, Sağlık Müdürlüğünce de şeker ve tansiyon ölçümü yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.