Kütahya

Elazığ'daki terör saldırısı

15:59 18 Ağustos 2016
Elazığ'daki terör saldırısı

Elazığ'da, İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurlarından Elvan Özbay'ın, Kütahya'nın Altıntaş ilçesindeki babaevinde yas var.

Altıntaş Kaymakamı Mehmet Aslan, Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Kütahya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şükrü Karakuş, Altıntaş İlçe Emniyet Amiri Fatih Yüksel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Mert, sağlık görevlileriyle Özbay'ın Gecek köyünde yaşayan babaevine geldi.

Yetkililer, Özbay'ın şehadet haberini, 83 yaşındaki babası Mehmet ile kardeşleri İrfan ve Dalyan Özbay'a verdi. Özbay'ın babaevine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Özbay'ın Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde görev yaptığı, geçici görevle gittiği Mardin'in Nusaybin ilçesinden kısa süre önce döndüğü öğrenildi.

Öte yandan, şehit Özbay'ın annesinin iki yıl önce hayatını kaybettiği, kendisi gibi polis olan ağabeyi Necati Özbay'ın da 10 yıl önce Eskişehir'de görev yaptığı sırada geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Şehidin ağabeyi ve aynı zamanda köy muhtarı olan İrfan Özbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşi ile en son 25 gün önce telefonla görüştüğünü hatırlattı.

Özbay, "Polis olan bir kardeşim 10 yıl önce aniden rahatsızlanarak vefat etmişti, diğer kardeşimde bugün hain saldırı sonucu şehit oldu. Teröristlerin Allah belasını versin." ifadelerini kullandı.

Şehit polis memuru Elvan Özbay'ın köyde olan eşi Neval ve çocukları Emirhan (22) ve Ahmethan'ın (18), Elazığ'a gitmek için yola çıktığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.