Kütahya

DPÜ BESYO'da özel yetenek sınavı başladı

14:08 22 Ağustos 2016
DPÜ BESYO'da özel yetenek sınavı başladı

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) özel yetenek sınavı başladı.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümleri için düzenlenen sınavlara bin 506 erkek, 285 kız öğrenci adayının başvuruda bulunduğunu söyledi.

Beden Eğitimi ve Spor bölümlerine özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alımına 1994 yılında başlandığını dile getiren Ersoy, şunları kaydetti:

"Bu yıl 23'üncü yılımızı geride bırakıyoruz. 23 yıllık tecrübeyi ve mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Bu gün başladığımız özel yetenek sınavlarındaki amacımız, belirli düzeyde spor yapmış ve sporu bir yaşam biçimi olarak benimsemiş, bugüne iyi şekilde hazırlanmış sporcu adayları arasından en iyilerini seçip mevcut 4 bölümümüzde spor eğitimcisi olarak yetiştirmektir. Yüksekokulumuzda akademik kadromuzun gün geçtikçe zenginleşmesi, eğitim kalitemizin yükselmesi, üniversite takımlarımızın ulusal düzeydeki başarıları, milli sporcularımızın dünya, olimpiyat, Avrupa şampiyonaları, Akdeniz oyunlarında kazandıkları madalyalar ve özgün sınav sisteminin etkilerinden dolayı yüksekokulumuza ilgi her geçen gün artmaktadır."

İki gün sürecek özel yetenek sınavlarının, branş ve koordinasyon diye iki aşamadan oluştuğunu belirten Ersoy, müracaat eden bin 791 adaydan 290'ının BESYO öğrencisi olmaya hak kazanacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.