Kütahya

Avusturyalılar Kütahya'ya kağıt fabrikası kuracak

16:35 23 Ağustos 2016
Avusturyalılar Kütahya'ya kağıt fabrikası kuracak

Kütahya'da, Avusturyalı bir firma tarafından 300 milyon avroluk yatırımla kağıt üretim fabrikası kurulmasının planlandığı bildirildi.

Prinzhorn Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cord Prinzhorn ve beraberindeki heyet, Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesine yapacakları kağıt üretim fabrikası yatırımıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere kente geldi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i makamında ziyaret eden Avusturyalı heyete, kentteki yatırım alanları ve yatırım faaliyetleri konusunda brifing verildi.

Nayir, burada yaptığı açıklamada, yatırım için şirketin taleplerini karşıladıklarını ve altyapıyı hazır hale getirdiklerini söyledi.

Kütahya'nın, bulunduğu bölge olarak yatırım yapmaya elverişli bir şehir olduğuna işaret eden Nayir, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda tarih ve kültür şehri olan Kütahya'da yeraltı ve yer üstü kaynaklarını, sanayisini geliştirmeye çalışıyoruz. 5 adet OSB faal durumda, 6. OSB'nin de kuruluş çalışmalarını yürütüyoruz. Müracaatlar içerisinde ciddiyetini fark ettiğimiz, önemli bulduğumuz yatırımcıların taleplerini de öncelikli olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. Avusturyalı şirketin planladığı ve istihdama büyük katkı sağlayacak olan bu yatırımı ilimize kazandırmak için gerekli gayreti gösteriyoruz."

- "Burası bizim için tercih sebebi"

Prinzhorn Holding GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Cord Prinzhorn da Kütahya'ya yapmayı planladıklarını yatırımla ilgili fizibilite çalışmaları yapıldığını belirtti.

Kütahya'nın yapacakları yatırım konusunda uygun bir kent olduğunu vurgulayan Prinzhorn, şu bilgileri verdi:

"Yatırımımızda üç nokta bizim için çok önemli; malımızı satacak pazar, doğru insanlar ve para kazanmak. Türk toplumu gelişmeye müsait bu yüzden burası bizim için tercih sebebi. Diğer yandan Kütahya'da olmaktan son derece memnunum. Çok canlı bir şehir ve konum olarak iyi bir yerde. Yatırım yapacağımız yerde çevre, bakış açısı ve su önemli. Çevresel yaklaşımımızın Kütahya'ya çok şey katacağına inanıyorum. Şirketlerimiz dünyada kabul gören kurallar çerçevesinde hizmet veriyor. Yapacağımız yatırımla Kütahya'nın gelişimine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz."

Kütahya'da 300 milyon avroluk yatırımla 300 bin metrekare alana inşa edilecek fabrikada, yaklaşık bin kişinin istihdam edileceği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.