Kütahya

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

16:52 25 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 53 kişinin tutuklandığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, il genelinde FETÖ soruşturmaları kapsamında düzenledikleri operasyonlarda, çeşitli meslek gruplarından yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı.

Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 53'ü tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca operasyonlarda FETÖ'nün finans kaynakları da çökertildi.

İl imamı Ali Peksöz ve yardımcıları başta olmak üzere, örgütün kentteki üst düzey yöneticileri ve kaçak oldukları tespit edilen yaklaşık 30 kişi hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

Başta üniversite, emniyet, adliye ve belediye olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan yaklaşık bin 200 kişi soruşturma kapsamında açığa alındı.

Öte yandan, kentte faaliyet gösteren 1 hastane, 14 okul, 1 vakıf, 13 dernek, 13 yurt, 12 eğitim kurumu, 4 gazete, 1 yayın evi, 1 konfederasyon temsilciliği, 6 sendika temsilciliği ve 1 konuk evi kapatıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.