Kütahya

Boncukları resme dönüştürüyor

11:11 17 Eylül 2016
Boncukları resme dönüştürüyor

RAMAZAN DOĞAN - Fabrika işçisi Ömer Yıldırım, takılarda kullanılan şerit boncuklarla birbirinden güzel tablolar yapıyor.

Evinin bir köşesini atölye olarak kullanan Yıldırım, kağıt üzerinde oluşturduğu tasarımlarını boncuklarla süsleyerek tablolara dönüştürüyor.

Yıldırım, AA muhabirine, kentteki porselen fabrikasında işçi olarak çalıştığını, merakından dolayı resme yöneldiğini söyledi.

Resimlerini boncuk süslemeleriyle tasarlamaya başladığını kaydeden Yıldırım, "Bu işe başlarken kum boncuk ve buna benzer boncuk türleriyle çalışmalar yaptım ancak istediğim resimleri yapamadım." dedi.

Yıldırım, araştırmalarının ardından "şerit boncuk"larla tasarımlar yapmaya başladığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Çalışmalarımda ilk zamanlar biraz bocalasam da zaman içinde kendimi geliştirdim. Önce kağıt üzerine yaptığım resim çalışmalarımı boncuklarla süsleyerek farklı tasarımlar oluşturuyorum. Manzara, portre, arma ve nesne resimlerini yapıp boncuklarla süslüyorum. Bu süsleme işi ise tablo veya resmin boyutuna bağlı olarak 8 ila 15 saatimi alıyor. Böylelikle eserin hem görselliği gelişiyor hem de kalıcılığı artmış oluyor. Bilindiği gibi Kütahyamızın çinisi meşhur.

Bu alanda çok sayıdaki sanatçımız çeşitli güzel eserler üretiyor. Ben de farklı bir alana yönelmek istedim ve böyle çalışmalar ortaya çıktı."

- İlk kişisel sergisini açtı

Yıldırım, yaklaşık 50 tablo ve panodan oluşan ilk kişisel sergisini yakın zamanda açtığını anlattı.

Alışveriş merkezindeki sergiyi gezenlerin tablolarına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Yıldırım, "Sanatseverler, eserlerimi nasıl oluşturduğum yönünde bana sorular yöneltti. Birçok eserimin satışı gerçekleşti. Bu ilgi de beni oldukça motive etti." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, yeni ve farklı tasarımlar arayışında olduğunu dile getirerek, bir sergi daha açmayı planladığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.