Kütahya

FETÖ'nün darbe girişimi

17:52 20 Eylül 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan Ahmet Cihan Akkaya, Kütahya Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi'nde yaşadıklarını öğrencilere anlattı.

Okulun spor salonunda düzenlenen etkinlikte öncelikle Kur'an-ı Kerim dinlentisi yapıldı. 15 Temmuz gecesi yaz okulu nedeniyle İstanbul'da bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği öğrencisi Ahmet Cihan Akkaya da o gece yaşadıklarını burada öğrencilerle paylaştı.

İstanbul'un Fatih ilçesindeki Şehzade Paşa Camisi'nde yatsı namazını kıldıktan sonra kaldığı yurda gittiğini ve darbe teşebbüsünü televizyondan öğrendiğini anlatan Akkaya, şunları kaydetti:

"TRT'den darbe bildirisinin okunduğunu görünce işin ne kadar ciddi olduğunun farkına vardım. Daha sonra da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokaklara davet etmesi ve 'Halkın üzerine ben bir güç tanımıyorum' ifadelerinin üzerine, abdestlerimizi alıp yurtta birlikte kaldığımız 40 arkadaşımla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önüne geçtik. Orada askerler vardı ve bizim de onlara karşı bir ikna çabamız oldu. Tabi bu bir işe yaramadı. Aksine, 'Yaklaşmayın, vururuz' tehditleriyle karşılaştık. Bizler 'Ya Allah, Bismillah, Allahuekber' nidalarıyla darbeci askerlerin üzerine yürüdükçe onlar da havaya ateş açarak çekilmeye başladılar. O sırada silahla bacağımdan yaralandım. Ve orada hiç tanımadığım birkaç kişi yine bilmediğim bir araçla beni hastaneye kaldırdılar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.