Kütahya

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

16:23 07 Ekim 2016
"Halep'e Yol Açın" kampanyası

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik devam eden katliamlar nedeniyle "Halep'e Yol Açın" sloganıyla yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Yenipazar, gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, Rusya ve Esed Rejiminin Halep'teki saldırılarına tepki göstermek amacıyla Suriye İslam Konseyi ile yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. İnsanların Halep'te katledildiğini, her geçen gün saldırıların arttığına işaret eden

Yenipazar, "Bu saldırılar Suriye halkını yok etmeye yöneliktir. Şu anda yoğun bakımda yatan hastaların fişlerini çekiyorlar çünkü elektrik yok. Hastaneler işlemez hale geldi, ameliyatlar yapılamıyor. Bütün dünya zalimleri bir araya gelse Suriye tek başına da kalsa mazlumun yanında olacağız." dedi.

Bütün sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Yenipazar, "Halep'e yol açın" kampanyasını destekleyin, tırlar çıkartın ve sınırlara ulaştırın. Biz de bu konuda elimizden geleni yapalım." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.