Kütahya

Kütahya'da çiftçilere Macar fiğ tohumu dağıtıldı

14:22 14 Ekim 2016
Kütahya'da çiftçilere Macar fiğ tohumu dağıtıldı

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 540 çiftçiye Macar fiği tohumu dağıtıldı.

Tohum dağıtımı için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde tören düzenlendi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, burada yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın her ülkenin her dönemi için vazgeçilmez unsurlardan biri olduğunu söyledi.

Dünya geneline bakıldığında her ülke tarım ve hayvancılığı kendi gidişatına bırakmadan desteğe tabi tuttuğunu belirten Nayir, şunları kaydetti:

"Ülkemizde de gerek merkezi gerek yerel yönetimler tarım ve hayvancılığın daha fazla gelişmesi için mutlaka bir destek projesini hayata geçirmişlerdir. İlimizde de görüyoruz ki İl Özel İdaresi kaynaklarımızdan tarım ve hayvancılığın gelişmesi için projeler hazırlanıyor, destekler uygulanıyor ve çiftçimizin daha fazla kazanması ile köylerden nüfus kaybının olmaması için gayret sarf ediliyor. Fiğ hepimizin bildiği gibi en başlı hayvan yemlerinden biridir. Hem tazesi hem de kurusu kullanılabildiği için avantajlı. Bölgemizin coğrafi yapısı da dikkate alındığında fiğin isabetli bir seçim olduğu görülüyor."

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş de İl Özel İdaresinin olarak geçen yıl 40 ton Macar fiği tohumu desteği verdiklerini bunu bu yıl 54 tona çıkardıklarını anlattı.

Bu miktarla bu zamana kadar verilen Macar fiği desteğinde en yüksek rakama ulaştıklarını belirten Gümüş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2001 yılında menşei şehadetnamesi için 837 lira ile başlayan Özel İdarenin tarıma ayırmış olduğu bütçe şimdi İl Özel İdaremizin bütün organları, sayın valimizin, belediyemizin, hükümetimiz ve devletimizin desteği ile 1 milyon 100 bin lira gibi bir rakama ulaştı. Biz bu destekleri verirken diğer illerden farklı olarak tamamını çiftçilerimize hibe olarak kullanıyoruz. Buradaki tek amacımız Kütahya çiftçisine daha fazla para kazandıracak, gelir getirecek faaliyetlerde bulunmak."

Tören, çiftçilere Macar fiği dağıtımının ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.