Kütahya

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü

20:53 15 Ekim 2016
Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü

Kütahya'da, Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Beyazay Derneği Kütahya Şubesi, Kütahya Beyazay Engelliler Spor Kulübü Derneğince etkinlik düzenledi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, engellilerin sosyal hayata katılmaları ve onların yaşadığı sıkıntıların çözülmesi için birçok dernek bulunduğunu ve bunların fedakar çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Bunun bir örneği olan etkinlikte engelliler ve aileleriyle olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Nayir, şöyle konuştu:

"Engellilerimizin sorunlarına çözüm üretmek adına kurulan derneklerimizin çalışmaları takdire şayan. Bizler de merkezi ve yerel yönetimler olarak, belediye ve İl Özel İdaresi de dahil olmak üzere engelli vatandaşlarımız için yapılması gerekenin en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. Mutlaka sizlere yardımcı olmak amacındayız. Toplumumuz engellisi ve engelsiziyle bir bütündür. Bugün engelsizlerin birer engelli adayı olduğunu bilirsek engelliler için de yapacağımız çok şeyin olduğunu görebiliriz. Bütün toplum bu sıkıntıları bilirse bu zorluğu birlik ve beraberlik içerisinde aşabiliriz."

Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş da engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Türkiye Beyazay Derneği Şube Başkanı Halil Bilgiç ve Kütahya Beyazay Engelliler Spor Kulübü Derneği Ümran Öztürk de etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayan kent protokolüyle programa katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Müzikli eğlenceyle devam etkinlikte, ayrıca ihtiyaç sahibi bazı engellilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.