Kütahya

Macaristan heyetinden Vali Nayir'e ziyaret

15:34 17 Ekim 2016
Macaristan heyetinden Vali Nayir'e ziyaret

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, beraberindeki heyetle Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere kente gelen Macaristan heyeti, ilk olarak Vali Nayir’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Nayir, Macaristan ile Kütahya arasındaki dostluğun köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

Kütahya’da 3 ay önce göreve başladığını aktaran Vali Nayir, ''Bu süreç içerisinde öğrendim ki Osmanlı döneminde başlayan Kütahya ile Macaristan ilişkisi günümüze dek ulaşmış. Bizler Macaristan heyetini diğer yabancı heyetlerle hiçbir zaman kıyaslamıyoruz. Daha dostça bir ilişkimizin olduğunu bilmenizi istiyorum. Ülke olarak biz dış ilişkilerimize önem veriyoruz. Zannediyorum ki bunun sürdürülebilir olması açısından sizlerin ziyaretleri güzel bir örnek teşkil ediyor. Aynı zamanda Macaristan’ın Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral’ın bu işin içinde olması bizler için bir övünç ve güven kaynağı.'' diye konuştu.

Kabullerinden dolayı Vali Nayir’e teşekkür eden Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss de Türkiye’nin kendileri için önemli olduğunu belirterek, ''Türkiye’nin güvenliği ve istikrarı, Macaristan'ın da güvenliği anlamına geliyor. Türkiye'deki mevcut istikrarın sürmesinden yanayız.'' dedi.

Türkiye ve Macaristan arasındaki modern ilişkilerin temelinin çok uzun zaman önce atıldığını hatırlatan Kiss, ''Tarihin çeşitli dönemlerinde ülkelerimiz karşı karşıya gelmiş ancak bugün gerçekten çok iyi dostuz, birçok konuda müttefikiz. Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini destekliyor ve her gittiğimiz yerde bunu dile getiriyoruz. Bugün buraya Kütahya’nın kardeş şehri Pecs yönetimiyle geldik. İlişkilerin geliştirilmesinde çok önemli rol üstelenen iki isim de aramızda. O isimlerden biri dostum İsmet Güral, diğeri Pecs şehri Belediye Başkanı Zsolt Pava. İsmet Güral’ı 2011 yılından beri tanıyorum. İki şehrin ilişkilerinin geliştirilmesi için elinden geleni yapıyor.'' ifadelerini kullandı.

Kiss günün anısına Nayir’e Macar ve Türk sanatçıların fotoğraflarından oluşan ''İki Ülke Bir Kamera'' adlı karma fotoğraf sergisinde sergilenen fotoğrafların yer aldığı katalog hediye etti. Nayir de konuklarına çini vazo ile Kütahya Valiliği logolu çini tabak takdim etti.

Ziyarette Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich ile Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral da hazır bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.