Kütahya

AK Parti Kütahya milletvekillerinden bilgilendirme toplantısı

21:13 17 Ekim 2016
AK Parti Kütahya milletvekillerinden bilgilendirme toplantısı

AK Parti Kütahya milletvekilleri, kente yapılacak hizmet ve yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde, İl Başkanı Ali Çetinbaş’ın başkanlığındaki toplantıya, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan katıldı.

Yapılacak hizmetler hakkında konuşan Milletvekili Nazlı, Kütahya'nın Altıntaş ilçesi sınırlarında kurulması planlanan Zafer Organize Sanayi Bölgesi için engellerin aşıldığını söyledi.

OSB için ayrılan 5 bin 800 dönümlük alanın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından mera vasfının kaldırıldığını dile getiren Nazlı, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi, Kütahya merkez 2 ve Tavşanlı ve Gediz birer olmak üzere toplam 4 organize sanayi bölgemiz var. 5’inci Organize Sanayi Bölgesi olarak da Zafer Havalimanı'nın bulunduğu Pusan ve Sevdiğin köyleri arasındaki alanı belirlemiştik. Buranın OSB olması için mera vasfının kaldırılması gerekiyordu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Zafer OSB için mera vasfını kaldırdı. Bununla birlikte Zafer OSB için hiçbir engel kalmadı. OSB'nin kısa sürede faaliyete geçeceğini ümit ediyorum. OSB faaliyete geçinde yaklaşık 10 bin kişi istihdam edilecek."

Kentte yapılması planlanan şehir hastanesi ile ilgili bilgiler veren Milletvekili Kavuncu da hastane ile ilgili ihale süreci tamamlandığını, yakın bir zamanda çalışmaların başlatılacağını bildirdi.

Kavuncu, "Kütahya’ya yapılacak hastane klasik hastane modeli ile değil, çok daha yüksek yapım ve işletim kalitesi özelliği olan şehir hastanesi olarak yapılması projelendirilmiştir. Bir hastane yapılması planlanırken Yoncalı’da ek olarak bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ilave edilmiş, bir yerine iki hastane ihale edilmiştir. Sonuçta bu hastane, çocuklarımıza, torunlarımıza da hizmet verecek. Kütahya’nın geleceğine uzanacak bir hizmet olacak. Bu birkaç senelik gecikmenin hızla yapılacak hastane ile telafi edileceğini ve onlarca hayır duası alınacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Milletvekilleri Gazel ve Tan da kentte yapılması planlanan spor komleksi ile Murat Dağı Kış Sporları ve Termal Kayak Merkezinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.