Kütahya

Kütahya’da "Olgunlaşma Enstitüsü" açıldı

17:01 18 Ekim 2016
Kütahya’da "Olgunlaşma Enstitüsü" açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Olgunlaşma Enstitülerinin 16'ncısı Kütahya'da açıldı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından tahsis edilen tarihi Seyhan Konağı'nda hizmet verecek olan Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü’nün açılış töreninde konuşan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, enstitünün Kütahya için bir ilk olduğuna dikkati çekti.

Kültürün yansıtılması açısından enstitünün önemli olduğunu belirten Nayir, "Bütün büyük illere nasip olmuş olan bu yapıda, bizim için kadim kültürlerin getirmiş olduğu çizgileri, Hititlerden, Friglere, Bizans’tan, Selçuklu’ya ve Osmanlı'dan biriktirdiğimiz kültürümüzün yaşatılmasını sağlayacak, onları canlı tutacak bir eğitim öğretim binamız olacak." diye konuştu.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel de emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Nayir, diğer protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kestikten sonra tarihi Seyhan Konağı'nı gezerek konağın odalarında sergilenen el sanatlarını inceledi.

Törene, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.