Kütahya

Kütahya'da ormanların gençleştirilmesi çalışmaları

18:02 24 Ekim 2016
Kütahya'da ormanların gençleştirilmesi çalışmaları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün Kütahya’da orman varlığının korunması maksadıyla geliştirdiği Silvikültür Planı kapsamında gerçekleştirilen tohumlamada yüzde 97’lik başarı sağlandığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ''2016 ilkbaharında atılan tohumlarda filizlenme oranı yüzde 97’dir. Bu oran çok muazzam bir başarıdır. Elde ettiğimiz bu başarılarla orman varlığımız gelecek nesillere aktarılacak. Gelecek nesiller de ormanlarıyla gurur duyacak.'' denildi.

Silvikültür faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmaların yaklaşık 337 dekarlık bir alanda yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Burada alın teri döken görevlilerin elde ettikleri bu başarıdan duyduğu mutluluk yüzlerinden okunuyor. Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların ilk kısmında Kasım 2015’te 337 dekarlık sahanın dikenli tel ile dışarıdan gelecek tehlikelere karşı koruması sağlandı. Silvikültür planına göre gençleştirilecek sahalar içerisinde bulunan alanda 2015 yılı temmuz ayı içerisinde bol tohum yılı tespit çalışmaları yapıldı. Karaçam’da bol tohum yılı olarak tespit edilen 337 dekarlık sahada tohumlama kesimi damgası gerçekleştirildi ve sahada büyük oranda çimlenmelerin olduğu görüldü.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.