Kütahya

Cumhuriyet 93 yaşında

18:44 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

Simav'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Türker Çağatay Halim, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in tarih boyunca esaret zinciri vurulamayan Türk Milleti'nin kahramanlıkla taç yaptığı Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ile kurulduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in her türlü imkansızlık içinde var oluş mücadelesi veren milletin azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin sonucu olduğunu belirten Halim, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet milli irade karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanıdır. Cumhuriyetin ilanı ile Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü uygulamaya konuldu ve egemenliğin tek sahibi millet oldu. Kurtuluş savaşındaki birlik ve beraberlik ruhu vatanın bekasına, milletin kardeşliğine kasteden hainlere karşı 15 Temmuz gecesinde bir kez daha yaşatıldı. Türk milleti Cumhuriyet'e, demokrasiye, milli iradeye yönelik tehditleri bertaraf edeceği ve her zaman edeceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdik."

Daha sonra, Naşa Yaren Ekibi'nin yöresel türküler eşliğinde sergilediği folklor oyunları ve Simav Eynal Kaplıcaları Mehter Takımı gösterileriyle törenler son buldu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.