Kütahya

Sığınmacı ve mülteci çocuklara "uyum" seti

18:00 04 Kasım 2016
Sığınmacı ve mülteci çocuklara "uyum" seti

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde yürütülen kampanya kapsamında, Kütahya’da yaşayan ailelerin ilkokul 1 ve 2’inci sınıfa devam çocuklarına Uyum (MUYU) seti dağıtıldı.

İl Göç İdaresi Müdürü İsmail Fatih Tüzen, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan çocuklar ile Türkiye'deki yaşıtları iletişimi kolaylaştırmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Uyum setinin, göçmen çocukların dil ve psikososyal gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Tüzen, şunları kaydetti:

"İlkokul 1 ve 2’inci sınıfa devam eden çocukların kullanımı için hazırlanan setlerde, Türkçe, İngilizce, Farsça ve Arapça dillerinde hazırlanan hikaye kitapları, hikayeli boyama kitapları, motif boyama kitabı, resim defteri, boyama kalemleri ve kalem kutusu bulunuyor. Türkiye'nin 81 ilinde uygulanan proje kapsamında 125 bin adet basılarak illere dağıtımı yapılan setlerden bir kısmı da ilimizde ilkokul 1 ve 2’inci sınıfa devam eden yaklaşık 100 çocuğumuza dağıtılacak."

Sığınmacı ve mülteci ailelerin çocuklarının şiir, şarkı ve oyun gösterilerinin ardından setlerin dağıtımı, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Tüzen'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve diğer protokol mensuplarınca yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.