Kütahya

AK Partili gençlerden Uluçay'ın kabrine ziyaret

18:19 04 Kasım 2016
AK Partili gençlerden Uluçay'ın kabrine ziyaret

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş ve beraberindeki heyet, 2009 yılında vefat eden ünlü yönetmen Ahmet Uluçay'ın Kütahya'daki kabrini ziyaret etti.

Ecertaş, başkanlığında Tavşanlı ilçesi Tepecik beldesine gelen heyet, kendi imkanlarıyla yaptığı kısa filmlerle çeşitli festivallere katılan, yaşam öyküsünü anlattığı ilk uzun metrajlı filmi "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" ile ülke çapında tanınan Ahmet Uluçay'ın doğduğu ve yaşadığı evde ailesine ziyarette bulundu.

Ecertaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Gençlik kolları olarak farkındalık oluşturmak amacıyla yönetmen Uluçay'ın doğup büyüdüğü beldeye geldiklerini söyledi.

Uluçay'ın örnek alınması gereken önemli bir değer olduğuna işaret eden Ecertaş, "Yerli ve milli sinemanın yaygınlaştırılması, gençlerde farkındalığın artırılması amacıyla belgesel yönetmeni Osman Doğan'ın teklifi ve organizasyonuyla buraya ziyaretimiz gerçekleşti. Merhum Ahmet Uluçay, genç sinemacılar için örnek alınması gereken önemli bir kişiliktir. Uluçay'ın yaşadığı evin sinema müzesi olması için çalışmalar yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Yönetmen Osman Doğan da 54 yaşında vefat eden yönetmenin yarım kalan ikinci uzun metrajlı filminin kurgulanarak sinema dünyasına sunulmasıyla farkındalık ve tutkunun yaşatılacağını kaydetti.

Heyet daha sonra belde mezarlığına giderek Uluçay'ın kabrini ziyaret ederek, dualar okudu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.