Kütahya

Akülü sandalyesi çalınan engellinin yeni sandalye sevinci

12:37 05 Kasım 2016
Akülü sandalyesi çalınan engellinin yeni sandalye sevinci

Kütahya'da akülü tekerlekli sandalyesi çalınan Hava Özkul'a, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan yeni akülü sandalye hediye edildi.

Arkadaşı ile 1 Kasım'da Mecidiye Mahallesi'nde yardım için gıda paketi götürdüğü yaşlı kişinin evinin önüne bıraktığı akülü tekerlekli sandalyesi çalınan bedensel engelli Hava Özkul'a (30), Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'in talimatlarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yeni bir akülü sandalye alındı.

Yeni sandalyesine kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını ifade eden Özkul, "Akülü sandalyemin çalınmış olmasından dolayı gerçekten birkaç gündür mağdur durumdaydım. Şimdi yeni bir sandalyeye kavuştum ve çok mutluyum." dedi.

Özkul, sandalyesini çalan kişi veya kişilere çok kızdığını ancak gelen yardım tekliflerinden çok etkilendiğini ve mutlu olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu süreç içerisinde Türkiye'nin birçok yerinden yardım telefonları aldım. Birçok kişi gerek bana gerekse sakatlar derneğimizin başkanı Hatice Yakar'a ulaşarak yardım etmek istediklerini bildirdiler. Ancak benim devletim beni yalnız bırakmadı ve herkesten önce bana sahip çıktı. Ne diyeceğimi bilemiyorum, çok çok mutluyum. Kütahya Valimize ve diğer bütün kurumlara sonsuz teşekkür ediyorum."

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Mehmet Öztopal, Vali Ahmet Nayir'in talimatlarıyla destek oldukları Hava Özkul'un yeni sandalyesini güle güle kullanmasını diledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şube Başkanı Hatice Yakar da süreç içerisinde Hava Özkul için ülke genelinde yardım seferberliği başlatıldığını, akülü sandalyenin Valilik tarafından karşılanması üzerine gelecek yardımları ihtiyaç sahibi diğer engelliler için kullanacaklarını ifade etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.