Kütahya

DPÜ'de "15 Temmuz Şehitler Parkı ve Külliyesi" açıldı

20:03 25 Kasım 2016
DPÜ'de "15 Temmuz Şehitler Parkı ve Külliyesi" açıldı

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve Türkiye Diyanet Vakfınca yaptırılan "15 Temmuz Şehitler Parkı ve Külliyesi" törenle açıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Evliya Çelebi Yerleşkesi'ndeki törende yaptığı konuşmada, park ve külliyenin şehitleri anmak için hayata geçirildiğini söyledi.

Nayir, şunları kaydetti:

"Malazgirt'den Çanakkale'ye, Dumlupınar'dan 15 Temmuz'a kadar bu toprakların bize ait olduğunu, bu millet fedakarca üzerine düşeni her vesileyle yerine getirerek göstermiştir. Şehitlik ruhunun oluşabileceği karakterli insanları yetiştirmeye dinimizin ve eğitim binalarımızın çok önemli katkısı var. Bu toprakları bize çok görenler, bu topraklar üzerine yerleşmemize imkan sağlamayanlar Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi kendi askerleriyle girdi bu topraklara. Bugün de kendi içimizde buldukları yandaşlarıyla, maşalarıyla demokrasimizi, milli irademizi hükümsüz kılacak çalışma içerisinde oldular. Hamdolsun ki her seferinde hüsranla, elde etmek istediklerini elde edemeyerek geri çekildiler. Bu ruh devam ettiği müddetçe, bu eğitim binalarından beklediğimiz fayda sağlandığı müddetçe bu topraklar bizim olmaya devam edecek."

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül de Diyanet İşleri Başkanlığının üniversitelere ve üniversite camilerine önemli destek sağladığını ifade ederek, külliyenin Türkiye Diyanet Vakfınca yaptırıldığını belirtti.

Park ve külliyenin açılışı, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün yaptığı duanın ardından yapıldı.

Törene, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.