Kütahya

CHP Parti Meclisi Üyesi Çelebi:

17:42 22 Şubat 2017
CHP Parti Meclisi Üyesi Çelebi:

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Mehmet Ali Çelebi, "Bu süreçte sertleşmemek, karşı tarafı yormadan dertleşerek, derdimizi ifade etmek önemli. Dertleşeceğiz, ‘Kardeşim bu kadar da olmaz’ diyeceğiz." dedi.

Çelebi, partisinin il başkanlığınca Kütahya Kültür Sarayı'nda düzenlenen, "Kütahya hayır diyor" programında yaptığı konuşmada, halk oylaması sürecinde kendilerini siyasal açıdan geri çekmek mecburiyetinde olduklarını belirterek, siyasi açıdan bir savaş verilmeyeceğini ifade etti.

Çalışmaları milli bir amaç için yapacaklarını anlatan Çelebi, şöyle konuştu:

"Bu süreçte sertleşmemek, karşı tarafı yormadan dertleşerek, derdimizi ifade etmek önemli. Dertleşeceğiz, ‘Kardeşim bu kadar da olmaz’ diyeceğiz. İşte bu gerilimin, şiddetin, korkunun hüküm sürdüğü ortamlarda çatışması olmayan iyimser mesajlar vermemiz lazım. Üretken bir entelektüel iş birliği yapmamız gerekiyor. Referandum sonucunu kadınlar, yoksullar ve kırsal alanda yaşayan kesim belirleyecek. Şu anda 6 milyon öğrenci, üniversite okuduklarından dolayı oy kullanamama gibi durumdalar. Onları hemen ikna edip bulundukları yerlerde seçmen kütüklerine yazılmalarını sağlamalıyız. 8 Mart, 18 Mart gibi özel günlerde özel çalışmalar yapmamız gerekiyor."

Programa katılan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Uşak Milletvekili Özkan Yalım ile İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz da birer konuşma yaparak, referandum sürecindeki çalışmaları anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.