Kütahya

Kütahya’da AFAD koordinasyon kurulu toplantısı

14:51 23 Şubat 2017
Kütahya’da AFAD koordinasyon kurulu toplantısı

Kütahya Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu 2017 yılı 1. Olağan toplantısı Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Nayir, İl Özel İdaresindeki toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin afetler yönünden riskli bir coğrafyada bulunduğunu hatırlattı.

Yaşanabilecek olası afetler için Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu teşkilatına verilen önemin ciddiyetle ele alınması gereken konulardan olduğunu dile getiren Nayir, şunları kaydetti:

"Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ile ilgili toplantılarla, yılda iki kere bir araya gelerek varsa eksiğimiz onları gidermeye çalışıyoruz. Bu toplantılarda, mevcut yapı içerisinde değişiklikler, farklılıklar veya aksayan hususlar varsa onları sizlerle değerlendirerek bir çözüm yolu oluşturmaya çalışıyoruz. Ulusal düzeyde baktığımızda 8 bakanlığımız ve 2 kurumumuz bu müdahale planlarında görev alıyor. Yerel düzeyde baktığımızda da 15 ayrı kurumumuza görev düşüyor. Bu kurumlar, 'ana çözüm ortağı' ve 'destek çözüm ortağı' olarak ikiye ayrılmış durumda. İlgili kuruluş olan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 8 hizmet grubunda görev alıyor. Diğer 14 kurum ve kuruluşumuza da bazılarına bir, bazılarına iki hizmet grubunda görev düşüyor. Hangi kuruma ana çözüm ortaklığı görevi düşüyorsa, destek çözüm ortakları ile beraber kendisine verilen görevleri yapmaya çalışmalıdır."

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun da konuyla ilgili bir sunum yaptı.

Kurumların sorun ve çözüm önerileri ile ilgili görüş alış verişinin de yapıldığı toplantıya, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Koyak ile ilgili kurum amirleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.