Kütahya

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneğinin 2016 yılı faaliyetleri

12:49 20 Mart 2017
Kütahya İHH İnsani Yardım Derneğinin 2016 yılı faaliyetleri

Yenipazar, Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, "İyilik, her zaman, her yerde" sloganı ile yola çıktığını ve tüm Türkiye’de büyük oranda teşkilatlanmasını tamamladığını söyledi.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, 2016 yılı faaliyetlerini anlatmak üzere düzenlediği bilgilendirme toplantısında, dernek olarak bir yılda yaklaşık 2 milyon liralık yardımda bulunduklarını bildirdi.

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği'ni Kütahya'da 2014 yılının eylül ayında resmi olarak kurduklarını hatırlatan Yenipazar, derneğin Kütahya merkez, Tavşanlı, Gediz, Simav, Pazarlar, Şaphane, Çavdarhisar, Altıntaş ve Domaniç ilçelerinde de teşkilatlanma süreçlerini tamamlandığını belirtti.

2016 yılında yerli ve sığınmacı ihtiyaç sahiplerine nakdi ve ayni yardım dağıtımı gerçekleştirildiğini aktaran Yenipazar, şunları kaydetti:

"30 yerli ve sığınmacı aileye 1’er ton kömür dağıtımı yapıldı. Kış yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı, çocuklara mont ve bot dağıtımı yapıldı. Ramazan ayında geleneksel hale getirdiğimiz ümmet, halk ve yetim iftarlarımızı gerçekleştirdik. Kütahya'mızdaki ihtiyaç sahiplerine ramazan kumanyaları ve market kartları dağıttık. Kurban Bayramı'nda Kütahya’dan 61 bin 50 lira tutarında 111 kurban hissesi yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bağışlandı ve ilimizdeki ihtiyaç sahiplerine pay dağıtımı gerçekleştirildi. Yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlarda bayramlık alındı. Bangladeş ve Azerbaycan’a vakfın ramazan çalışmalarına katkıda bulunmak üzere temsilciler gönderdik. Kurban Bayramı'nda yurt dışında kesilen kurbanlara şahitlik etmek üzere Myanmar ve Kırgızistan'a temsilciler gönderdik."

2016 yılında başlatılan yardım kampanyası kapsamında Kütahya'dan toplamda 28 tırlık gıda ve yeni giysilerden oluşan giyecek malzemesinin Bayır Bucak Türkmenleri ile Haleplilere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildiğini dile getiren Yenipazar, "Ayni yardımın bağış bedeli 1 milyon 510 bin 233 lira olarak belirledik. 2016 yılı içerisinde Kütahya’da ikamet eden yerli ihtiyaç sahiplerine yapılan ayni ve nakdi bağış bedeli ise 201 bin 460 lira tutarındadır." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, dernek yönetim kurulu üyeleri ve İHH gönüllüleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.