Kütahya

Tavşanlı'ya "kardeş şehir" ziyareti

14:20 23 Mart 2017
Tavşanlı'ya "kardeş şehir" ziyareti

Tavşanlı Belediyesinin 2011 yılında "kardeş şehir" protokolü imzaladığı, Bosna Hersek'in Doğu Doboj şehrinden bir heyet, Tavşanlı'ya geldi.

Bosna-Hersek Doğu Doboj şehri İstok Belediye Başkanı Kemal Bratiç, Başkan Yardımcısı Damir Sasiç ve Meclis Üyesi İzzet Hodsiç'ten oluşan heyet, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'in konuğu oldu.

Güler, "kardeş şehirden" gelen heyeti ağırladığı Göbel Tesislerinde yaptığı konuşmada, belediye olarak her zaman Bosna Hersek'teki Müslümanların yanında olduklarını söyledi.

Doğu Doboj şehri ile "kardeş şehir" olduktan sonra ilişkilerin daha da fazla geliştiğini belirten Güler, şöyle konuştu:

"Bosna Hersek ile milli ve manevi bağlarımız var. Bu bağ, asırlardır kopmadan günümüze kadar geldi. Orada yaşayan Muhammed amcanın bir sözü vardı, ben tekrar hatırlatayım; 'Biz Balkanlar'da Osmanlı'nın son kalesiyiz.' demişti. Belki bizim tarihi sürecimizden haberi olamamıştı ama 1991-1995 yılları arasındaki savaşta yaşananların sadece Boşnak halkına yapılmadı çünkü Sırpların, Hırvatların ve Avrupa'nın gözünde Boşnak olmanın önünde Müslüman olmaları, sonra da Türk olmak anlamına geliyor. Muhammed amca 'Bosna'yı kaybederseniz arkasından Kosova var devamında Selimiye var daha sonra payitaht var.' demişti. Dolayısıyla bizim de onlara sahip çıkmak gibi bir duygumuz olmak zorunda."

Dobaj İstok Belediye Başkanı Kemal Bratiç ise 3 yıl önce geldikleri Tavşanlı'da çok büyük değişimler ve gelişmeler gördüğünü dile getirerek, "Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'i tebrik ediyorum. 15 Temmuz darbe girişimine karşı, birlik ve beraberlik içinde verilen demokrasi mücadelesiyle, bütün dünyaya mesj verilmiştir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.