Kütahya

Kütahya'da maden sahaları ağaçlandırılıyor

16:00 30 Mart 2017
Kütahya'da maden sahaları ağaçlandırılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'daki eski maden sahalarını yeniden yeşillendirmek amacıyla çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

Bakan Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen "Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı" kapsamında 300 dekar sahanın yeniden ağaçlandırıldığını belirtti.

Plan kapsamında madencilik faaliyetinin sona erdiği Tavşanlı İlçesi, Tunçbilek Habitabat Köyü sınırlarında bulunan 300 dekarlık sahanın rehabilite edildiğini aktaran Eroğlu açıklamasında şunlara yer verdi:

"Söz konusu maden alanında lavanta, badem, sedir karaçam ve akasya türlerinden oluşan 18 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Madencilik faaliyetleri sebebiyle bozulmuş alanların rehabilitasyonu ve doğaya yeniden kazandırılması çerçevesinde gerekli çalışmaları yapıyoruz.

Rehabilitasyon çalışmaları ile madenlerin çıkartılması, işlenmesi ve kullanılması sırasında çevreye verilen zararın en aza indirilmesini ve bozulan sahaların tekrar doğaya kazandırılmasını hedefliyoruz. Madencilik faaliyetinin sona erdiği alanları tabiata geri kazandırmak için çalışmalarımız aralıksız sürecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.