Kütahya

Kütahya'da 600 öğrenci müzik eşliğinde resim yaptı

13:38 25 Mayıs 2017
Kütahya'da 600 öğrenci müzik eşliğinde resim yaptı

Kütahya’da "Renklerin kardeşliği" sloganıyla düzenlenen etkinlikte yaklaşık 600 anaokulu öğrencisi, müzik eşliğinde resim yaptı.

Dumlupınar Stadında, Kütahya Valiliği, Dumlupınar Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde hazırlanan etkinliğe, kentteki 6 anaokuluna devam eden 4-6 yaş grubu yaklaşık 600 öğrenci katıldı.

Düzenlenen etkinlikte minikler, öğretmenlerinin hazırladığı mukavva ve gıda boyaları ile müzik eşliğinde hayallerini çizdi, tribünleri dolduran veliler de alkışlarla destek oldu.

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Mercin, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin Eğitimde Yüksek Milli Medeni Nitelikler (EYMEN) Projesi kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

Projeyle çok kalabalık bir grupla grup dinamiği çalışması yapmayı amaçladıklarını dile getiren Mercin, şöyle konuştu:

"Öncelikli amacımız, öğrencilerimizin değerler eğitimi bağlamında empati yapabilmelerini sağlama, dayanışma, yardımlaşma ve birbirlerini anlama kültürlerini geliştirmek. Bunu da sanat yoluyla yapmak istedik. Biz sanatın birçok amacının olduğunu biliyoruz. Sanatın, dil, matematik ve farklı alanların öğretimine destek verdiği gibi aynı zamanda değerler eğitimine de destek verdiğini göstermek istedik. Ortaya konulan eserler belki de çok sanatsal eserler olmayacak. Ancak çocuklarımızın henüz 4 yaşında sanatla tanışmaları onların gelecekte okuryazar bireyler olmalarını da sağlayacaktır."

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de geleceğin teminatı çocuklarla güzel bir etkinlikte bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Etkinlik, anaokulu öğrencilerinin müzikler eşliğinde oyunlar oynamasının ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.