Kütahya

Simav’da zenginleştirilmiş kütüphane açıldı

16:57 26 Mayıs 2017
Simav’da zenginleştirilmiş kütüphane açıldı

Tapu ve Kadastro Eskişehir Bölge Müdürlüğünce Çanakkale şehitleri anısına, Simav ilçesindeki İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulunda yaptırılan, zenginleştirilmiş kütüphane törenle açıldı.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, törende yaptığı konuşmada, en önemli konuların başında eğitimin olduğunu belirterek, en kıymetli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

İnsana yapılan yatırımın içerisinde en önemli kısmı eğitim yatırımlarının tuttuğunu dile getiren Nayir, şunları kaydetti:

"Eğitimin kaynağı ve bilginin kaynağı kitaptır. Bunların en güzel muhafaza edildiği, istifadeye sunulduğu yerler ise kütüphanelerdir. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, biz inanıyoruz ki kitaplar yine kütüphanelerde olacak ve insanımızın ihtiyacını karşılamada önemli görev ifade edecektir. Zenginleştirilmiş kütüphaneler çocuklarımız için daha cazip hale getiriliyor. Daha renkli şekilde onları içine kabul eden, daha da heyecanlandıran bir yapıya sahip."

Nayir, Tapu Kadastro Eskişehir Bölge Müdürlüğünün yaptırdığı kütüphanenin şehitler anısına yaptırılmasının da ayrı bir anlamı olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı.

Törene, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Tapu Kadastro Eskişehir Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.