Kütahya

Kütahya'da 48 KKYDP projesi onaylandı

15:01 07 Haziran 2017
Kütahya'da 48 KKYDP projesi onaylandı

Kütahya'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 11'inci Etap uygulamaları kapsamında başvurusu alınan 86 projeden 48'inin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca onaylandığı bildirildi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla birçok yatırım ve imkan sağladığını söyledi.

21 Ekim 2016 ile 29 Aralık 2016 tarihleri arasında KKYDP'ye yapılan 86 proje başvurusunun kabul edildiğini hatırlatan Milletvekili Kavuncu, şunları kaydetti:

"Bu projelerin 48'i tanesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından onaylandı. Onaylanmayan 38 ise proje başvuruların idari uygunluk kontrol belgelerinin eksik olması nedeniyle değerlendirilemedi. Kırsal alandaki üretime büyük katkı sağlayacak 48 projenin, 38 adedi çiftlik faaliyetlerini geliştirme, 8'i bitkisel ürün işleme, paketleme ve depolama, 1'i yeni sera yapımı, 1'i bilişim sistemi yatırımı olarak gerçekleştirilecek."

Kavuncu, kabul edilen projelerin ilçe dağılımına bakıldığında Altıntaş'ta 13, Tavşanlı'da 10, Aslanapa ve merkez ilçede 9'ar, Simav ve Gediz'de 3'er, Şaphane'de ise 1 proje uygulanacağını dile getirdi.

Kavuncu, "Kütahya'mızın tarım deposu olan Altıntaş ve Aslanapa ilçelerimizin kabul edilen 48 projeden neredeyse yarısı olan 22 projesinin kabulü takdire değerdir. Uygun görülen 48 başvurunun 39 adedi, özellikle kırsal alanda faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli çiftliklerce uygulanacak projelerden oluşuyor. Yaklaşık 12 milyon 650 bin lira değerindeki 48 adet proje ile Kütahya'da 178 kişiye istihdam sağlanacak ve bu projelere 6 milyon 350 bin lira hibe desteği sağlanacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.