Kütahya

Kütahya’da 12 bal ormanı kuruldu

14:36 20 Haziran 2017
Kütahya’da 12 bal ormanı kuruldu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'da kurulan bal ormanlarının hedeflenen verim miktarına ulaştığını bildirdi.

Eroğlu, yazılı açıklamasında, doğanın mucizevi besinlerinden olan balın üretiminin artması için bütün yurtta çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde Kütahya'da kurulan bal ormanlarının hedeflenen verim miktarına ulaştığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"OGM, tesis ettiği bal ormanları ile biyolojik çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesine katkı sağlarken, bal üretiminin artırılmasına da destek oluyor. Bu çerçevede 2010 yılında Karamustafalar köyünde 420 dekarda tesis edilen Karamustafalar Bal Ormanı gerek otsu bitkilerin gerekse de akasyaların çiçeklenmesi ile yüksek nektar oranına ulaşarak, Muğla’dan gelen balcıların uğrak yeri haline geldi. Yüksek verimliliği ile ilgi odağı haline gelen bal ormanının daha da verimli olması için sahaya bin 500 badem, 2 bin 200 iğde, 2 bin 200 mahlep ve 5 bin 600 akasya olmak üzere toplam 11 bin 500 fidan dikildi."

- "Vatandaşımız da devletimiz de kazanacak"

Eroğlu, Kütahya'daki bal ormanı sayısını artıracaklarını müjdeleyerek, "Bugüne kadar Kütahya ve ilçelerinde toplam 12 bal ormanı tesis ettik. Bu yıl 2 tane daha bal ormanı kurmayı hedefliyoruz. Orman teşkilatımızın özverili çalışmalarıyla bal üretimimizi artıracağız. Böylece vatandaşımız da devletimiz de kazanacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.