Kütahya

Meydan Aşevi fitre dağıtımına başladı

17:20 20 Haziran 2017
Meydan Aşevi fitre dağıtımına başladı

Meydan Aşevi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ramazan ayı boyunca vatandaşlardan kendilerine ulaştırılan fitreleri ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı.

Dernek Başkanı Nazif Kocaçoban, dernek binasında yapılan fitre dağıtımının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek merkezi ile kentte bulunan 7 ayrı dağıtım merkezinde fitre dağıtımını başlattıklarını söyledi.

Fitrenin, genellikle ramazan ayında verildiğini, kendilerine ulaşan fitreleri tespit ettikleri ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını dile getiren Kocaçoban, şöyle konuştu:

"Derneğimiz merkezine ve il genelinde bulunan stantlarımıza ulaşan 2 bin 130 kişiye ait fitreleri, daha önceden tespitini yaptığımız 533 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıyoruz. Fitre, bilindiği gibi vacip bir ibadet olup ramazan ayının birinci gününden son gününe kadar verilir. Ramazan ayından sonra da verilir ancak fazileti ramazan ayına göre düşüktür. Yıl içerisinde mutlak surette her Müslüman’ın fitresini vermesi gerekmektedir. Aşevimizin faaliyetleri sadece ramazanla sınırlı değildir. Ramazandan sonra da yine yemek ve ekmek dağıtım hizmetimizi sürdüreceğiz. Bizlere fitrelerini getiren vatandaşlarımız, fitrelerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığından emin olsunlar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.