Kütahya

TKDK’dan destek almaya hak kazanan yatırımcılarla sözleşme

15:43 21 Haziran 2017
TKDK’dan destek almaya hak kazanan yatırımcılarla sözleşme

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, "IPARD II Programı" birinci başvuru çağrı ilanı kapsamında destek almaya hak kazanan yatırımcılarla ilk sözleşmeleri imzaladı.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, imza töreninde yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın her ülkenin önem verdiği konuların başında geldiğini söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumlarının 42 ilde kurulduğunu, Kütahya'nın da bu iller arasında yer alarak en çok proje alan il açısından 11’inci sırada yer aldığını hatırlatan Nayir, şöyle konuştu:

"Bu 42 ilin içerisinde 11’inci sırada olmak bizleri sevindiriyor. Ama bununla yetinmemeliyiz. Daha da ileri seviyelere çıkıp, bizim önümüzdeki 10 ilin de yerlerinde gözümüz olması gerektiğini, hedeflerimiz arasına koymuş olalım. Bizler, buradaki gayretlerin sonucunda insanların cebimize girecek olan paranın, bir katma değer olduğunu biliyoruz. Yapılacak her gelişme, ülkemiz ve ailelerimiz için yeni teknolojiye sahip olmak büyük fırsatları ortaya çıkaracaktır. İllerin kotası yok. İller kendi hazırladıkları projelerin başarısına göre, bu pastadan pay alıyorlar. Eğer biz 11’inci sıraya gelmişsek, demek ki bizim tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşımız da usulüne uygun dosyalar hazırlayarak buraya gelmişler."

Çalışmaların Kütahya'yı birçok açıdan etkileyeceğini de belirten Nayir, "Kütahya bir tarih, sanayi, kültür şehri aynı zamanda kuvvetli tarım ve hayvancılığı olan bir şehir. Biz her taraftaki eksikliği fark edip onu gidermeye çalışıyoruz. Bu alandaki yeni yatırım ve teknoloji eksikliğimizi de elde etmek için bir taraftan kendi sermayeleriniz, bir taraftan da devletimizin kendi bütçesinden koyduğu paylar ve bize açılmış olan Avrupa Birliği gibi paylardan istifade ederek çalışmalarımızı yürütmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı da Kütahya'nın her alanda değişim gösterdiğini dile getirdi.

Tarım ve hayvancılığın Kütahya'nın başlıca geçim kaynakları arasında yer aldığını belirten Nazlı, şunları kaydetti:

"Bu yüzden tarım ve hayvancılığı biz de gücümüzün yettiği kadar destekleme gayreti içerisindeyiz. TKDK Kütahya’ya ve Kütahyalılara başarılı bir şekilde hizmet ediyor. Kütahyalı hemşehrilerimiz de tarım ve hayvancılıkta kendilerini geliştirip yenilemede çok başarılılar. Bu kadar çok proje talebi yapmak demek, tarımı daha bilimsel yönle yapmak demek. Gelişmeleri yakından takip ediyor olmak demek. Kendimizi geliştirdikçe ekonomimizin de büyüdüğünü görmüş olacağız. Tarımsal anlamda gelişimini tamamlamış olan illerin, kalkınma da öncü olduğunu görüyoruz."

TKDK İl Koordinatörü İhsan Kaymak ise IPARD-2 fonunun 2014 ile 2020 yıllarını kapsadığını anımsatarak, fon kapsamında yaklaşık 1 milyar avroluk hibe verileceğini, hibenin, 800 milyon avroluk kısmının Avrupa Birliği tarafından destekleneceğini aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.