Kütahya

Tavşanlı ve Domaniç'e TANAP'tan hibe desteği

15:33 28 Haziran 2017
Tavşanlı ve Domaniç'e TANAP'tan hibe desteği

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Hibe Programları kapsamına hattın geçtiği Tavşanlı ve Domaniç ilçelerinin de alındığını bildirdi.

Milletvekili Nazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, TANAP'ın hibe programlarının güzergahı boyunca yerel nüfusa güçlü faydalar sağlamayı, sürdürülebilir projelerle bölge halkının ekonomik ve sosyal kalkınmasını desteklemeyi hedeflediğini söyledi.

TANAP'ın Kütahya'ya olumlu katkıları olacağını belirten Nazlı, şöyle konuştu:

"TANAP yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlanarak hattın geçtiği Domaniç ve Tavşanlı ilçelerimizi hibe verilecek ilçeler arasına alındı. Hibe programı, bölgedeki insan kaynakları potansiyelini ve sosyal sermayeyi güçlendirmeyi hedefliyor. Tarım, imalat ve turizm dahil olmak üzere hizmet sektöründeki yerel küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaçları bu hibe projesiyle desteklenecek."

Nazlı, TANAP'ın Domaniç ve Tavşanlı'da çevre altyapısı, doğal kaynaklar, yenilenebilir enerji kaynakları, biyo-çeşitliliğini ve eko-sistemlerini geliştiren projeleri de destekleyeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.