Kütahya

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

19:36 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Tavşanlı ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi.

Belediye tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Gazeteci-Yazar Mehmet Koçak, halen Türkiye'ye karşı asimetrik bir savaş olduğuna işaret ederek, tehlikenin henüz bitmediğini ve herkesin aklını başına almak zorunda olduğunu söyledi.

Başka bir vatan olmadığını belirten Koçak, şöyle konuştu:

"Başka bir vatan yok, başka bir Türkiye yok. Türkiye dışındaki İslam coğrafyası hala Anadolu'dan doğacak bir rahmeti bekliyor. 'Türkiye yeniden Osmanlı ruhuyla ayağa kalkacak bize tekrar sahip çıkacak' diyerek gece gündüz dua eden, yanımızda olan dünya Müslümanları var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz süreci içerisinde o cesareti dik duruşuyla beraber milletçe bu büyük ihanet bertaraf edildi. Bu ihanetin püskürtülmesi elbetteki Cumhurbaşkanımızın mimarlığında ve öncülüğünde gerçekleşmiştir."

En büyük desteğin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli den geldiğini dile getiren Koçak, şöyle devam etti:

"Siyasi ihtiraslarını bir kenara iterek, 'Dönem artık değişmiştir. Önce vatanım ve milletim' diyerek Cumhurbaşkanımıza destek vererek korkmadan net tavrını ortaya koyan Bahçeli çok cesaretli ve çok büyük bir iş başarmıştır. Ana muhalefet partisi liderinin zorla geldiği yeni kapı mitinginden sonra oluşan iki buçuk milyon üzerinde insanın katıldığı ve Türkiye genelinde o ruhun kabul gördüğü yeni kapı ruhunu Kılıçdaroğlu devam ettiremedi ama Bahçeli hala o ruhu yaşatmanın gayreti içerisindedir."

Koçak, 15 Temmuz'da yaşanan büyük ihanetin sadece Türkiye içerisinde bir ihanet olmadığını, dışarıda kökleri olan büyük bir ihanet olduğunu vurguladı.

Ülkedeki güvenlik güçlerinde zafiyet olmaması gerektiğini savunan Koçak, "Bir ülkede üç şey esastır. Bir ülkenin istihbaratı bir ülkenin ordusu bir ülkenin emniyeti eğer bunlar zayıflatılıyor ise o ülke çöker. Hainliklerle bu üçünü itibarsızlaştırıp Türkiye'yi çöküşe hazırlamak istiyorlar." ifadesini kullandı.

Etkinlik sonunda Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Koçak'a çini tabak hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.