Kütahya

Kurban Bayramına doğru

13:07 10 Ağustos 2017
Kurban Bayramına doğru

Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kurban bağışı kabulünü başlattıklarını bildirdi.

Yenipazar, gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfının geçen yıl Kurban Bayramında yardımseverlerin desteğiyle 89 ülkedeki 1 milyon 726 bin 200 ihtiyaç sahibine 43 bin kurban hissesi ulaştırdığını hatırlatarak, bu yıl da dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için kurban bayramında yola çıkacaklarını söyledi.

İHH’nın bu yıl ki kurban organizasyonunu '25 yıldır ümmete kurban' sloganıyla başlattığını belirten Yenipazar, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar 135 ülkede 6 bin 89 su kuyusu, 32 yetimhane, onlarca cami, mescit, sağlık ocağı, hastane, okul ve kültür merkezi inşa eden İHH, bunların bir kısmını kurban bağışlarınız sayesinde yapılan ziyaretlerde hizmete açtı. İHH bu yıl yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte 106 ülke ve bölgede gerçekleştirerek 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Çeyrek asırdır kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH'nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli ise 620 liradır."

Yenipazar, vekalet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverlerin kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceğini aktardı.

İHH'nın ayrıca Türkiye ile birlikte toplamda 12 ülkede 23 bin 440 yetime bayramlık kıyafet yardımında bulunmayı planladığını aktaran Yenipazar, "Tüm hayırseverler 120 lira karşılığında yetim çocuklara bir bayramlık hediye edebilirler. Bu vesile ile Kütahyalı hemşehrilerimize şimdiden teşekkür ediyor, yaptıkları tüm yardımların Allah katında misli ile karşılık bulmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.