Kütahya

Eynal kaplıcalarına 30 milyon liralık yatırım

11:41 11 Ağustos 2017
Eynal kaplıcalarına 30 milyon liralık yatırım

İstanbullu bir şirketin icra kurulu başkanı olan Muammer Akkuş, Simav ilçesinde bulunan Eynal kaplıcaları bölgesinde 30 milyon liralık tesis yapacaklarını söyledi.

İlçede bir yerel gazeteyi ziyaret eden Akkuş, burada yaptığı konuşmada, uzun yıllardır Eynal kaplıcalarına tatil amacıyla geldiğini ve burayı çok beğendiğini dile getirdi.

Kaplıcalara 5 yıldızlı bir otel yapacaklarını anlatan Akkuş, "Gerekli sözleşmeleri yaptık. Şirketimizin bölge yetkilileri Simav'da derin analizlerde bulundu." ifadesini kullandı.

Akkuş, kaplıca suyunun tedavi edici minerallerinin yüksek özellikli olmasının, bu yatırımda etken olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Otelimiz uluslararası rekabeti taşıyacak 5 yıldızlı, 7 katlı, sosyal donatıları son derece muhteşem, 305 family suit oda, 50 duble oda ve 50 standart oda olmak üzere 405 odalı, yaklaşık bin 500 yataklı olacak. Yapacağımız yatırım ilk etapta 30 milyon dolar olacak. Simav'a yapacaklarımız yatırım bu otel ile kalmayacak. Simav'ı ve insanlarını çok seviyorum. Bizi Eynal kaplıcalarında yatırıma teşvik eden ve önümüzü açan başta Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Onların bize yardımcı olması bize daha da güç veriyor. Otelin temel kazı çalışmalarına başladık ve 2019 seçimlerinden önce turizmin hizmetine sunacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.